Vacanța de iarnă în România: top 10 destinații în care să-ți petreci sărbătorile

Se apropie cea mai frumoasă perioadă din an, când sărbătorile ne luminează și ne colorează mai mult orașele, casele și inimile. Cu zâmbetul pe buze și gândul la concediul de la finalul anului, probabil ai pornit deja în căutarea destinației perfecte pentru vacanța de iarnă. Nu e nevoie să pleci din țară pentru a avea sărbători de iarnă spectaculoase, ci doar să știi care sunt acele locuri de poveste spre care să te îndrepți.

Cu un peisaj natural divers, orașe cosmopolitane și sate pastorale superbe, România are un potențial turistic enorm în sezonul de iarnă, în principal datorită Munților Carpați și Mării Negre, care pot oferi turiștilor o varietate de experiențe unice.

I. Vacanța de iarnă în România: destinații turistice la munte

1.Sibiu, orașul de pe Cibin

Un veritabil magnet turistic al frumoasei noastre țări, Sibiul este o destinație de iarnă de top în care-ți poți petrece vacanța de la sfârșit de an. Orașul debordează de oameni veseli, nerăbdători să împărtășească spiritul Crăciunului cu turiștii dornici de o escapadă în inima Transilvaniei.

Târgul de Crăciun Sibiu amplasat în Piața Mare este cel mai așteptat eveniment de iarnă, fiind anual în centrul atenției. Aici te poți bucura de măiestria a zeci de expozanți veniți din toate colțurile țării pentru a te încânta cu decorațiuni de Crăciun, produse hand made, obiecte pictate manual, bijuterii craft și multe specialități gastronomice de încercat. Admiră bradul de Crăciun din inima târgului și fă-ți cât mai multe selfie-uri sub ghirlandele de luminițe care împodobesc centrul orașului.

Apoi, ia orașul la pas și inspiră aerul curat de la poalele Munților Făgăraș în timp ce vizitezi Podul Minciunilor, fotografiezi Muzeul Brukenthal, te plimbi prin Dumbrava Sibiului și îți tragi sufletul în Parcul sub Arini. Sibiul este plin de locuri frumoase și pașnice în care îți poți reîncărca bateriile pentru un an nou și mai promițător.

 

În privința cazării, te așteptăm cu brațele deschise la ibis Sibiu, hotelul tău de 3 stele amplasat în centrul orașului, la 5 minute distanță față de cele mai importante atracții turistice de aici. În hotelul nostru, ai tot confortul necesar pentru un sejur relaxant, din care să nu-ți lipsească nimic: mic dejun delicios, restaurant cu un meniu bogat, lobby bar, personal prietenos și camere confortabile în care să te odihnești pe durata vacanței tale.

2. Mărginimea Sibiului

În Mărginimea Sibiului, iarna este și mai frumoasă, plină de tradiții și obiceiuri simple, care abia așteaptă să fie date mai departe în fiecare an. Tinerii înalță colinde, sătenii îmbracă straie populare și merg la biserică pentru a celebra așa cum se cuvine Nașterea Domnului, iar atmosfera de sărbătoare face ca totul să vibreze mai frumos în satele Mărginimii. Nu poți rata un asemenea spectacol vizual și muzical dacă ajungi prin partea aceasta a țării!

3. Colinele Transilvaniei

Colinele Transilvaniei sunt acolo unde județele Sibiu, Brașov și Mureș își dau întâlnire, formând un peisaj medieval de talie europeană imposibil de uitat. O vacanță de iarnă petrecută în Colinele Transilvaniei este echivalentă cu odihna spirituală: peisajele încremenite în timp, scârțâitul zăpezii sub ghete și colindele care însuflețesc regiunea îți aduc o stare de împlinire greu de egalat de vreo altă regiune a țării.

4. Țara Făgărașului

Dacă vrei să pleci în căutarea peisajelor de iarnă mult râvnite, iată o destinație în care sigur le vei găsi: Țara Făgărașului și satele săsești din Transilvania. Un obicei care te va încânta la acest loc este formarea Cetelor de Feciori, în seara de Sfântul Nicolae, care se desfac de Sfântul Ioan. Îmbrăcați în costume populare, Cetele de Feciori colindă gazdele bucuroase să primească magia Crăciunului în casele lor.

5. Brașov

Fiindcă ne mândrim cu unul dintre cele mai frumoase lanțuri montane din Europa, ar fi păcat să nu beneficiezi de adrenalina pârtiilor de ski din regiunea Brașovului, dar și de vizitarea pe îndelete a acestui oraș. Poiana Brașovului este de departe o destinație preferată de turiștii aflați în căutarea unei vacanțe de iarnă ce implică multă mișcare și timp petrecut în natura înghețată.

6. Hotelul de gheață de la Bâlea

Situat în apropiere de Sibiu și Brașov, această minunăție iernatică este construită de „îmblânzitorii gheții” și are o tematică diferită în fiecare an. Realizat în totalitate din zăpadă și blocuri de gheață extrase din Bâlea Lac, cel mai mare lac glaciar din Munții Făgăraș, Hotelul de gheață este o atracție turistică de neratat în anotimpul de iarnă, mai ales dacă ești cazat în Sibiu, la hotelul #ibis.


 

7. Muzeul sătesc Badea Cârțan

Situat în Cârțișoara, cum vii dinspre Sibiu spre Brașov, în apropierea Transfăgărășanului, Muzeul Badea Cârțan este destinația de iarnă perfectă pentru iubitorii de frumusețe naturală, muzeală și istorică.

II. Vacanța de iarnă în România: destinații turistice la mare

8. Constanța și Marea Neagră înghețată

Deși Constanța este destinația turistică preferată a turiștilor în sezonul estival, mulți nu iau în considerare faptul că ar putea reprezenta un loc ideal în care să-ți petreci concediul de la final de an. Iarna, ai oportunitatea să explorezi în tihnă principalele atracții turistice din orașul aflat pe malul mării, pe care vara le poți pierde cu ușurință din vedere, deoarece alegi să petreci cât mai mult timp pe plajă.

În plus, Marea Neagră învolburată nu se compară cu Marea Neagră liniștită din restul anului. Iar dacă iarna este cu adevărat geroasă, poți asista la fenomenul mării înghețate, care are loc la temperaturi foarte ridicate, cum ar fi de până la -20 de grade Celsius. Imaginează-ți cum ar fi să faci câțiva pași pe suprafața înghețată a comorii noastre albastre!

Dincolo de fascinația exercitată de Marea Neagră, în Constanța poți admira Cazinoul, Moscheea Carol I, Farul Genovez, Edificiul Roman cu Mozaic, Casa cu Lei sau Parcul Arheologic. De asemenea, nu exclude de pe listă și o vizită la Acvariu, Delfinariu, Microrezervație, Planetariu sau Expoziția de păsări exotice. Muzeul Marinei Române sau Muzeul de Istorie Națională și Arheologie reprezintă alte două atracții turistice inedite din mândrul oraș de la malul mării.


 
Ce e cool la Constanța este că poți avea cazare la doi pași de mare, în hotelul ibis Constanța, situat la 3 minute de Plaja Modern. Poți admira Marea Neagră chiar și fără să ieși din cameră, știai? În plus, dacă te gândești să întâmpini Noul An în hotelul nostru, ți-am rezervat o petrecere de Revelion în stilul anilor 60-70-80-90 la care îți recomandăm cu drag să participi.

III. Vacanța de iarnă în România: destinații turistice urbane

9. București

Vacanța de Crăciun nu ar fi completă fără menționarea capitalei, orașul cosmopolit al țării abundent în posibilități de petrecere a sărbătorilor de iarnă. Și aici se organizează Târguri de Crăciun superbe, cum ar fi cel din Piața Constituției sau cel de la Romexpo, care-ți vor răpi cu siguranță câteva ore pe zi și nu te vor lăsa să te întorci acasă cu mâna goală. Dacă iubești patinajul artistic, te poți simți ca o adevărată vedetă într-unul dintre patinoarele pe care le vei găsi amplasate în mall-urile orașului. Ofertele de Revelion sunt super atractive în capitală, tot ce-ți rămâne de făcut este să te decizi căreia îi vei da curs.

Indiferent cât timp vei sta în București în vacanța de iarnă, ești binevenit la cele două hoteluri ibis din capitală: ibis Gara de Nord și ibis Palatul Parlamentului, amplasate în zone-cheie ale orașului, în apropierea unor atracții turistice irezistibile, precum Calea Victoriei, Muzeul Antipa, Parcul Izvor, Ateneul Român, Palatul Parlamentului.

IV. Vacanța de iarnă în România: destinații turistice bogate în tradiții

10. Maramureș și Bucovina

Este probabil zona în care magia Crăciunului se adună și se împrăștie în restul țării. Ce este special aici? Ospitalitatea localnicilor, a spectacolelor tematice organizate iarna, a costumelor tradiționale și a plimbărilor cu sania trasă de cai, a mâncărurilor gustoase și lista sigur nu se oprește aici. Unde-ți poți petrece vacanța de iarnă aici? Dacă alegi Maramureșul, trece pe lista locurilor de vizitat Sighețu Marmației, Poienile Izei, Bârsana, Botiza sau Vadu Izei. Iar dacă Bucovina este cea care te atrage mai mult, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Moldovița, Sucevița și Voroneț îți vor rezerva niște experiențe turistice inedite, categoric.

Sperăm că te-am convins de potențialul imens al țării noastre de a-ți oferi o vacanță de iarnă de neuitat, iar dacă sfârșitul anului te prinde în Sibiu, Constanța sau București, nu uita că ai un hotel ibis pregătit să te găzduiască în cele mai bune condiții!