Top 5 motive pentru care februarie este una dintre cele mai bune luni din an pentru călătorii

Deși e ideal să călătorești pe tot parcursul anului, timpul nu îți permite să evadezi din orașul tău ori de câte ori ți-ai dori. Însă, pe lângă vacanțele mai consistente, îți poți programa câteva escapade – weekend-uri prelungite care să îți încarce bateriile din când în când. Una dintre cele mai potrivite luni din an pentru city-break-uri este luna februarie. Iată de ce!

1. Lipsa aglomerației

Nu-i așa că vârfurile de sezon nu sunt pe placul tău, dacă te gândești la aglomerația inevitabilă? Alege să călătorești inteligent, în perioadele mai puțin populare printre turiști, pentru a te bucura din plin de orașul pe care îl vizitezi, descoperindu-l în tihnă și pierzându-te printre localnici. Luna februarie este perfectă în acest sens.

2. Prețurile mici la cazare

Poate cel mai atrăgător aspect când vine vorba de călătorii în extrasezon este legat de preț. Februarie este recunoscută pentru ofertele imbatabile la cazare, datorită faptului că această perioadă se află în intervalul dintre vacanța de iarnă, îndelungă și plină de agitație și cea de Paști, mai scurtă, dar la fel de plină de călători.

Iar Bucureștiul nu face excepție. Descoperă Capitala țării într-un weekend romantic! La ibis Gara de Nord, găsești cazare pentru două persoane începând de la prețul de 31 de euro. Unde mai pui și că locația hotelului este strategică – lângă gară, la doi pași de gura de metrou – perfectă ca punct de plecare în cucerirea orașului.

3. Luna perfectă pentru călătorii în doi

Cel mai frumos cadou de Valentine’s Day sau Dragobete este o excursie în doi. Sărbătoriți luna iubirii călătorind, veți descoperi cu surprindere în diverse colțuri ale orașului semnele dragostei –magazinele propun cadouri inedite, cluburile organizează petreceri tematice, iar hotelurile găzduiesc cine romantice. La ibis Gara de Nord și la ibis Palatul Parlamentului, îndrăgostiții sunt așteptați cu meniuri speciale, pline de surprize culinare și arome îmbietoare.

4. Viața culturală intensă

Februarie este una dintre cele mai efervescente luni din an în ceea ce privește viața culturală. Bucureștiul, spre exemplu, mustește de spectacole de teatru de o prestanță excepțională. De la scene mari, precum cele de la Teatrul Național, la cele mici precum cele din Green Hours sau Godot Café, ai de unde alege pentru seri memorabile.

5. Vremea ideală pentru plimbări

Februarie este și luna în care frigul iernii se topește și în care soarele mult așteptat își face apariție. Dacă în decembrie sau ianuarie trebuia să ne oprim des din periplul nostru urban pentru a ne încălzi cu o ciocolată caldă sau un vin fiert, iar în lunile de vară o bună parte din zi e compromisă, pentru că trebuie să ne ferim de soare, acum ne putem plimba în voie oricât de mult pe străduțele orașului, pentru că nu e nici prea cald, nici prea frig.

Așadar, ai toate motivele să plănuiești chiar acum o excursie de 3-4 zile, care să îți dea energia necesară la început de an. Și, nu uita, te poți baza pe ibis pentru un sejur de vis!