#ibisPeople Cover Story: Marian Manta, Chef, ibis Palatul Parlamentului

De 18 ani în familia ibis, Chef Marian Manta are grijă ca mesele pe care le serviți în restaurantul nostru să fie îmbelșugate, atent decorate și extrem de apetisante.

Marian, ne-a fost alături încă de la deschiderea primului hotel ibis din țară – din mai 2001, la ibis Gara de Nord – unde s-a angajat ca Sous Chef. În numai 3 ani, ne-a cucerit cu preparate de excepție și ne-a convins că merită să fie Chef. Când familia ibis s-a mărit, Chef Marian Manta a știut exact cu ce delicii culinare să ne încânte, atât la deschiderea ibis Palatul Parlamentului în 2005, cât și la ibis Sibiu, în 2009.


L-am întrebat care este rețeta succesului culinar: „Ani grei de muncă în spate și pasiune pentru ceea ce faci.”, ne-a spus.


Încă de la 12 ani, visa să devină bucătar într-o zi. La 15 ani, visul lui a început să prindă contur: făcea deja practică în bucătăriile unora dintre cele mai prestigioase hoteluri din București. La 17 ani, și-a văzut dorința împlinită, când a obținut primul lui job ca bucătar. Asta da perseverență!


Marian este și un mentor de excepție. Mulți dintre cei pe care i-a instruit sunt acum bucătari sau Chefi, totul datorită măiestriei cu care el i-a ghidat prin fascinanta lume a bucatelor alese. Acum, Marian poartă în suflet realizările lor ca pe niște comori prețioase.


În timpul liber, Marian gătește cu drag și pentru soția sa. Îi place să se destindă călătorind sau citind.
Când l-am întrebat ce înseamnă experiența lui alături de noi, ne-a împărtășit zâmbind: „ibis este mai mult decât un loc de muncă, este o familie.” Și nu putem să nu-i dăm dreptate! 


Marian, îți mulțumim pentru miile de zâmbete și sentimente de recunoștință oferite oaspeților și colegilor noștri. Ne bucurăm că ai găsit în familia ibis locul potrivit din care poți atinge măreția!