ibis România a descoperit ce-i trebuie călătoriei tale pentru a fi de vis

Pe locuri, fiți gata … de vacanță!
Ce-i trebuie unei călătorii pentru a te bucura din plin de ea și pentru a se număra printre amintirile tale preferate? Am căutat definiția călătoriei de neuitat printr-un quiz inspirat de oaspeții care ne trec pragul celor 4 hoteluri din cele mai frumoase 3 orașe din România.

Confort, accesibilitate, servicii 24/7, eat & drink 24/24, mic dejun flexibil cu orice agendă, wi-fi gratuit, check-in online, check-out rapid, aplicație mobilă și oferte variate – toate sunt must-have-uri din industria turismului și a ospitalității pe care ibis Hotels le bifează. Dar știm că traseul pentru o călătorie de vis nu se oprește aici. E nevoie de experiență, de oameni, de socializare, conexiuni, evenimente, prilej de creare de amintiri, momente unice, memorabile.

Ne-am propus să aflăm care dintre aceste variabile sunt pe lista turiștilor români când vine vorba de planificarea călătoriilor lor, așa că am realizat un quiz-tip concurs pe ibishotels.ro/travelquiz, cu 8 întrebări simple, despre preferințele de călătorie. Miza pentru respondenți? Unul dintre cele cele 8 premii puse în joc:
• 4 X city-break pentru 2 persoane, cu cazare 2 nopți + mic dejun + cină la ibis București Gara de Nord, ibis Palatul Parlamentului, ibis Sibiu, ibis Constanța
• 4 X cină pentru 4 persoane, la restaurantele de la ibis București Gara de Nord, ibis Palatul Parlamentului, ibis Sibiu, ibis Constanța.

Ce am descoperit?

Majoritatea participanților la quiz călătorește cu cei dragi. În rândul activităților preferate din timpul călătoriei intră descoperirea atracțiilor orașului și participarea la activități sociale și culturale.

Pentru cei care călătoresc împreună cu familia, descoperirea orașului este prioritară, însă pe locul 2 este relaxarea. De aceea, atât pe rețelele sociale, cât și în hotelurile noastre, oferim idei de petrecere a timpului, de la evenimente culturale, sportive, la oportunități de relaxare și descoperire a orașului.

Familiile și cuplurile preferă hoteluri de 3 și 4 stele. Cei care călătoresc împreună cu gașca aleg, printre altele, și hosteluri și parcuri de camping. De altfel, cei care pleacă în vacanță cu prietenii aleg cazarea în baza prețurilor competitive. Dacă ai de planificat vacanța cu prietenii, găsești ofertele noastre la un click distanță, pe https://ibishotels.ro/category/oferte/ ori dacă ne contactezi telefon ori via email. Echipa ibis este gata să îți prezinte care este pachetul de cazare cel mai avantajos pentru tine, ținând cont de preferințele tale, ale celor dragi, de programarea din timp a șederii șamd.

Tot pentru cei care călătoresc cu prietenii, pe locurile 2 și 3 în ordinea importanței motivelor de alegere a unui hotel sunt confortul camerelor și amplasarea sa: aproape de mijloace de transport, în centrul orașului, lângă plajă etc.
68% dintre respondenții care au ales hotelurile de 3 stele ca opțiunea preferată de cazare în călătorie ne-au trecut deja pragul pentru vacanțele anterioare, iar 45% dintre ei au subliniat că experiența din cadrul hotelului este esențială în definirea unei călătorii reușite.

”Climatul din industria hotelieră este, în 2018, unul favorabil, cu cererea în creștere. Iar dorinta clientilor de a fi întâmpinați cu servicii de calitate, dar și cu oferte și idei creative, este de asemenea în creștere. Constatarea acestor trenduri în industrie nu este suficientă pentru ca hotelul să aibă rezervări. Întrebarea-cheie pentru hotelieri este cum pot răspunde acestor cereri pentru ca ei să fie alegerea clientului, ei să capteze momentul alegerii consumatorului.” (Călin Ile, Director General ibis România). Cunoașterea publicului este crucială în industria ospitalității. Unul dintre aspectele despre target pe care trebuie să le cunoaștem este comportamentul de alegere a unui hotel. Dacă știm care sunt motivele pentru care publicul optează pentru un hotel sau altul, atunci ne este mai ușor să ne echipăm mai bine hotelul, astfel încât să fim noi cei aleși.

Rezultatele quiz-ului arată că pentru toți respondenții ofertele de preț, conforul camerelor și locația hotelului sunt în top 3 motive de alegere a unui hotel. Pentru ca acest confort să fie unul notabil, nu ne-am limitat doar la camere curate, paturi confortabile, servicii de curățenie, de asistență, ci și la un decor care să te inspire atunci când te odihnești ori relaxezi. De aceea, echipa ibis a pregătit în fiecare hotel camere cu poveste, surprinzătoare la fiecare detaliu, pentru pasionații de sport (Sport Room la ibis Sibiu), pentru cei care au muzica în sânge (Music Room la ibis Gara de Nord), pentru cei cu chef de visare (Flower Room la ibis Sibiu), pentru îndrăgostiții de mare (Sea Room la ibis Constanța), de teatru (Theatre Room la ibis Sibiu) ori pentru cei care vor tradiție și culoare la un loc cu dotările și confortul unui hotel modern (Blue Room și Red Room la ibis Palatul Parlamentului). Pasionații de călătorie pot afla aici ce înseamnă experiența #MyRoom https://ibishotels.ro/myroom/.

Experiența anterioară în hotel este, de asemenea, un factor important. Ținând cont de faptul că 80% dintre participanții la quiz care au răspuns că ”experiența anterioară” determină alegerea cazării pentru vacanță se numără printre clienții ibis România, ”am înțeles că experiența oaspeților trebuie să fie în inima filosofiei de business. Și tot ceea ce ne definește serviciile, de la mixul de comunicare până la trainingul personalului, urmărește să contureze experiențe plăcute pentru vizitatorii hotelurilor noastre.” (Călin Ile).

În concluzie, ce ai de bifat pentru o călătorie de neuitat ? Un hotel care aduce plus-valoare experienței tale ca turist. Plus-valoarea ține de găsirea unui hotel care pune confortul pe primul loc, care surprinde mereu cu oferte și pachete de cazare avantajoase și care este în mijlocul lucrurilor frumoase : în inima unui oraș plin de vivacitate, de evenimente culturale, sociale și cu oportunități de relaxare din plin.

Tu ți-ai ales deja destinația de vacanță? Camera de vis te așteaptă la ibis!