Descoperă România: idei de excursii de o zi în București

Bucureștiul este un oraș al contrastelor, cu un potențial turistic formidabil, în plină creștere de la un an la altul. Capitala europeană cu spirit balcanic, influențe orientale și cultură occidentală știe cum să te ia prin surprindere și să te facă să te îndrăgostești de un oraș despre care crezi că știi totul, mai puțin poveștile spuse de clădirile arhitecturale vechi, bulevardele circulate intens la orice oră din zi, exponatele din muzee sau mulțimea de turiști străini care-i ia cu asalt străzile mereu pline de viață.

Însă fiecare vizită pe care o faci acestui oraș vibrant care nu se odihnește niciodată este o șansă în plus de a-i descoperi atracțiile turistice vehement apreciate, atât în țară, cât și în afară. Așadar, dacă ți-ai pus în gând să evadezi în capitală în următoarea perioadă, citești articolul potrivit. Avem o listă lungă de idei și activități cu care-ți poți umple timpul liber hoinărind prin București, dar mai întâi, hai să rezolvăm problema cazării.

Să găsești cazare în București e mai simplu decât crezi. Cel mai sigur este să optezi pentru un hotel în care poți avea încredere, dotat cu facilități moderne, ce dispune de un număr mare de camere încăpătoare și frumos amenajate, în care să te odihnești înainte și după incursiunea ta prin capitală.

La ibis hotels, ești mereu binevenit în oricare dintre cele 2 unități hoteliere pe care le avem în capitală: ibis București Gara de Nord și ibis București Palatul Parlamentului. Amplasarea hotelurilor ibis din București este ideală pentru un turist însetat de cunoașterea amănunțită a capitalei. Vei găsi multe atracții turistice din București în apropierea hotelurilor noastre, de la muzee la parcuri, clădiri impozante, bulevarde cochete și bijuterii arhitecturale care-ți merită pe deplin atenția.

Rezervă-ți cât mai curând camera ta la hotelul ibis dorit și astfel îți va rămâne și mai mult timp să-ți planifici în amănunt itinerariul unei excursii de o zi prin București. Poți porni de la sugestiile noastre.

Ce să vizitezi într-o zi în București

Începe dimineața cu un mic dejun copios, servit în restaurantul hotelului ibis în care te-ai cazat. Ai nevoie de energie pentru întreaga zi, așa că nu sări peste cea mai importantă masă.

La ibis Gara de Nord, restaurantul L’Estaminet te așteaptă cu bunătăți culinare desăvârșite, iar dimineața, poți opta pentru un mic dejun All you can eat însoțit de savuroasa plăcintă cu mere sau un mic dejun Express, constituit din cafea, fresh de portocale, 2 croissante/2brioșe.

La restaurantul din hotelul ibis Palatul Parlamentului, ești întâmpinat cu un meniu care îmbină tradiția cu modernitatea pentru o experiență culinară memorabilă. Micul dejun este generos și plin de vitamine, numai bun să-ți începi ziua cu el.

În funcție de hotelul ibis în care te-ai cazat, îți poți contura itinerarii de o zi prin București care-ți vor purta pașii spre cele mai importante atracții turistice ale orașului.

De la ibis Gara de Nord, ajungi foarte ușor la:

Muzeul Antipa

Situat pe locul 5 în topul celor mai impresionante muzee de istorie naturală de pe continentul european, Muzeul Grigore Antipa adăpostește o lume fascinantă pe care o prezintă sub formă de colecții de monede, fosile, fluturi sau expoziții reprezentative pentru istoria naturală din spațiul danubiano pontic. Tot aici se organizează numeroase programe educative pentru copii, dar și vernisaje, lansări de carte, conferințe sau proiecții de film.

Exponatele din muzeu sunt prezentate în mediul lor de viață, refăcut artificial într-o manieră extrem de credibilă. Acest fapt se datorează tehnologiilor moderne cu care muzeul a fost echipat în ultimii ani, cum ar fi info touch-uri, 3D, 5D, proiecții, sunete și lumini care te transportă de îndată în atmosfera istorică ce-ți este prezentată.

Muzeul Național de Geologie

Folosește periplul tău prin București ca pe o oportunitate de a descoperi mai multe despre viața dinozaurilor care au existat cu milioane de ani în urmă pe teritoriul țării noastre. La Muzeul Național de Geologie, aflat la câțiva pași de Muzeul Grigore Antipa, poți admira cele mai reprezentative specii de dinozauri care au trăit în spațiul românesc.

Parcul Kiseleff

Dacă vizita la Muzeul Național de Geologie te face să tânjești după reconectarea cu natura, Parcul Kiseleff este în apropiere și pregătit să te îndemne la plimbare și visare.

Arcul de Triumf

Ieșind din parcul Kisseleff și înaintând pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff, pașii te vor purta până la maiestuosul Arc de Triumf din București, un simbol istoric amplasat în mijlocul uneia dintre cele mai intens circulate intersecții din capitală. Acest monument impunător este fratele mai mic al Arcului de Triumf din Paris și un reper istoric care comemorează participarea României la Primul Război Mondial, de partea Antantei.

 

Parcul Herăstrău

După o serie de selfie-uri în fața Arcului de Triumf, nu ezita să intri și în Parcul Herăstrău, una dintre mândriile capitalei noastre. Acesta este locul preferat de recreere și odihnă pentru bucureșteni, fie pentru plimbări în aer liber, mersul cu bicicleta sau rolele, fie pentru practicarea sporturilor nautice (plimbări cu barca, hidrobicicleta sau cu vaporașul pe lac).

Calea Victoriei

Revenind în centrul capitalei, o plimbare pe Calea Victoriei este la fel de necesară ca o gură de aer proaspăt în parcul Herăstrău. Calea Victoriei este unul dintre cele mai vechi bulevarde din oraș. Clădirile vechi care străjuiesc șoseaua au supraviețuit Primului Război Mondial și Comunismului. De-a lungul bulevardului, poți admira clădiri administrative, reședințe, palate și restaurante cochete.

 

Ateneul Român

În timpul plimbării pe Calea Victoriei, îți va ieși în cale și Ateneul Român, o altă clădire simbol a capitalei dedicată concertelor, aflată în Piața George Enescu. Ateneul cuprinde moștenirea culturală a românilor și spectacolele care se organizează aici sunt menite să evoce trecutul glorios al unor personalități istorice importante.

Muzeul Național de Artă

Tot pe Calea Victoriei se află și Muzeul Național de Artă, găzduit de Palatul Regal. Această bijuterie arhitecturală de pe Calea Victoriei adăpostește un patrimoniu împărțit în: Galeria de Artă Europeană și Galeria Națională, din ultima făcând parte Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă. Aici poți admira broderii şi ţesături, manuscrise antice, icoane, pictură murală, sculptură în lemn şi lemn policromat.

Parcul Cișmigiu

Un parc aristocratic din capitală, Cișmigiul este bogat în floră spectaculoasă, priveliști naturale minunate și oportunități de relaxare. Aleile înguste poartă cu sine eleganța Bucureștiului de altă dată. Este locul ideal în care te poți reculege după o zi lungă de vizitat prin București.

De la ibis Palatul Parlamentului, poți ajunge ușor la:

AFI Cotroceni

Unul dintre cele mai populare mall-uri din București este AFI Cotroceni, considerat o destinație principală de petrecere a timpului liber și divertisment în capitală. Mall-ul adăpostește 350 de unități de retail și te va ține ocupat o bună parte a zilei, așadar, sfatul nostru este să-ți rezervi cel puțin 3 ore de shopping în incinta sa.

 

Palatul Parlamentului

Considerat o atracție turistică obligatorie din București, Palatul Parlamentului poate fi priveliștea pe care o admiri zi de zi de la balconul camerei tale la ibis. Cu toate acestea, poți opta pentru un tur în interiorul Palatului, prin intermediul căruia poți descoperi detalii captivante din trecutul comunist al României sau informații uimitoare despre revoluția din 1989. Palatul Parlamentului adăpostește și Muzeul Național de Artă Contemporană, unde pe lângă expoziții și evenimente de artă modernă, te poți delecta cu o băutură și o vedere splendidă a Bucureștiului pe terasa aflată în aer liber.

Parcul Izvor

La câțiva pași de hotel ibis Palatul Parlamentului, parcul Izvor este un colț de natură potrivit pentru o plimbare ușoară de după-amiază. Din parc, ai o priveliște minunată asupra Palatului Parlamentului, pe care te sfătuim să o surprinzi în cât mai multe fotografii.

Biserica Mănăstirii Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos a fost înălțată 1724 de către călugărul grec Ioanikie Stratonikeas și este o capodoperă a stilului arhitectural brâncovean și totodată, o mică oază de liniște în inima orașului. De asemenea, este una dintre cele mai vechi și frumoase biserici din București, datorită decorațiilor sculptate în piatră și a frescelor pictate pe pereți, de un farmec irezistibil.

Centrul Vechi din București

Atunci când asociezi cuvintele „distracție” și „București”, primul loc care îți vine în minte este Centrul Vechi. Împânzit de cluburi, cafenele, restaurante și bistro-uri cu aer modern, Centrul Vechi este acel „hot spot” al capitalei care freamătă la orice oră din zi de localnici și turiști. Viața de noapte în Centrul Vechi se derulează în ritm vibrant, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care se spune despre București că este orașul care nu doarme niciodată.

Pont: Dacă ești pasionat de lectură, Cărturești Carousel este librăria din Centrul Vechi pe care nu ai voie să o ratezi. De îndată ce pășești în interior, vei simți că intri într-o altă lume, una în care poveștile sunt ghidul tău turistic și accesoriile de lectură – cei mai buni prieteni.

 

Universitatea din București

Cel mai vechi centru de învățământ din capitală este un punct de referință pentru societatea modernă. Corpurile Universității sunt înconjurate de cafenele, restaurante și parcuri care întrețin ritmul studențesc și invită, deopotrivă, la relaxare.

Teatrul Național București

Într-o lume preponderent digitală, în care informația se răspândește cu repeziciune, teatrele sunt un sanctuar care se străduiesc să mențină vie pasiunea spectatorilor. Teatrul Național din București este un obiectiv turistic obligatoriu de trecut pe lista ta de „to dos” în vizita la capitală, fiindcă aici, talentul românesc și măiestria actorilor români își dau mâna, iar tu nu poți fi în niciun alt loc mai aproape de ele.

Romanian Kitsch Museum

Când Dracula îl întâlnește pe Ceaușescu, știi că ai rezervată o vizită la Muzeul Kitschului din București! Acest muzeu-boutique găzduiește expoziții din 6 mari categorii: Dracula kitsch, gypsy-kitsch, modern kitsch, kitsch-ul religios și kitsch-ul din perioada comunistă.

Piața Unirii

Una dintre cele mai mari și centrale piețe publice din capitală, Piața Unirii este un important centru de infrastructură al orașului, atât în ceea ce privește transportul public de la suprafață, cât și cel subteran. Centrul Comercial Unirea este privită drept o sursă plăcută de petrecere a timpului liber de către majoritatea turiștilor și localnicilor. O clădire impunătoare, cu multe oportunități de shopping, care-ți va ocupa o bună parte din zi. Tot în zonă poți trece și pe la Hanul lui Manuc, un loc de întâlnire preferat de mulți turiști în drumețiile lor prin București.

 

Gânduri de încheiere

Cu atât de multe atracții turistice la dispoziție, vei avea o agendă plină cu lucruri de făcut atunci când vii în București. Nici nu vei simți când a trecut timpul, și în plus, suntem convinși că vei pleca acasă cu un bagaj plin de amintiri frumoase.