Constanta – destinația cea mai bună pentru vacanța la mare: ghidul complet al turistului #prinRomania

În sezonul călduros, dar nu numai, litoralul românesc este acel „hot spot” în care trebuie neapărat să mergi. Doar o privire la apele de un albastru cristalin ale Mării Negre și vastitatea acesteia te vor face să uiți de restul lumii în timpul pe care-l petreci acolo.

De departe, Constanța este orașul pe care-l asociezi cu mersul la mare. Acest loc parcă renaște în fiecare primăvară și vară, când valuri de turiști vin aici să se bucure de zile însorite, șezlonguri și băuturi răcoritoare, bronzuri autentice, mese în aer liber și un șir nesfârșit de posibilități de distracții.

Dacă iei în considerare să-ți petreci următorul city break în Constanța, îți punem la dispoziție un tur virtual complet al acestui oraș, de experimentat apoi pe propria piele.

I. Despre Constanța

Unul dintre cele mai vechi orașe atestate de la noi, Constanța este considerată a treia zonă metropolitană din România, întrecută doar de București și Cluj Napoca.

Constanța este un oraș desprins din povești, amplasat într-un cadru natural spectaculos. Aici, marea și uscatul se întâlnesc, creând nenumărate oportunități de petrecere a timpului liber.

Sunt multe lucruri interesante de aflat despre orașul Constanța dacă ar fi să urmărim firul istoriei, însă pentru planificarea unui city break de succes, cel mai probabil ești interesat de lucruri mai practice, cum ar fi bilete avion către Constanța, modalități de transport Constanța, ce poți face în Constanța – pe scurt, ce are să-ți ofere unul dintre orașele României care atrag un număr mare de turiști.

Să începem cu biletele de avion. Cu siguranță îți dorești să găsești bilete ieftine de avion spre Constanța, însă pentru a beneficia de cele mai avantajoase oferte ale companiilor aeriene, este necesar să știi câteva lucruri.

Dinamica, prețurile biletelor de avion spre Constanța sunt influențate de mai mulți factori. De exemplu, în plin sezon, prețurile pentru bilete avion vor fi destul de ridicate. Dacă vrei să zbori spre Constanța în sezonul de vară, cea mai bună opțiune pentru tine este să faci rezervare din timp, mai ales dacă prinzi o reducere. În cazul în care călătorești în extra-sezon, poți găsi mai ușor oferte de reduceri și promoții la cursele spre Constanța.

Interesul călătorilor pentru zboruri spre orașul Constanța poate fi un alt factor care determină o creștere sau o scădere a prețurilor la bilete avion. Zborurile din weekend, când majoritatea turiștilor călătoresc, vor fi mai scumpe decât cele planificate în cursul săptămânii.

Ora de zbor este la fel de importantă. Poți găsi bilete ieftine spre Constanța la zborurile care sunt de obicei programate dimineața, urmând ca în timpul zilei sau seara, cursele să aibă un preț mai ridicat.

II. Top obiective turistice Constanța

Te întrebi ce poți face în Constanța, atât în sezon, cât și în extra-sezon? Un răspuns mai apropiat de adevăr ar fi „ce-ți dorește inima”, mai ales că oportunitățile de agrement și relaxare sunt nelimitate în cea de-a treia metropolă din România: stațiuni, muzee, parcuri, plaje, monumente impresionante, arhitecturi deosebite, lăcașuri de cult.

Există multe locuri de vizitat în Constanța, așadar, pentru a-ți face alegerile mai ușoare, am alcătuit pentru tine un top al celor mai importante și frumoase atracții turistice Constanța.

Cazinoul

Cazinoul din Constanța este un edificiu simbol. Realizat în perioada 1903-1910, în stilul art nouveau, Cazinoul a fost deschis până în anii 2000, după care construcția a început să se degradeze, motiv pentru care a fost închis. Și totuși, încă stă falnic la malul Mării Negre, reper al unor vremuri în care obișnuia să fie o destinație exclusivistă, căreia luxul și opulența îi confereau un farmec aparte.

Una dintre experiențele de care merită să te bucuri în orașul Constanța este plimbarea pe faleza Cazinoului la apus, acompaniat/ă de briza mării și zgomotul relaxant al valurilor Mării Negre. Singur/ă sau însoțit/ă, este o plăcere de neratat!

Cazinoul din Constanta

Portul Tomis

Pe lista locurilor de vizitat în Constanța se află și Portul Tomis, situat în prelungirea falezei Cazinoului. De aici poți pleca în expediții pe apă cu barca sau poți admira în zare vapoare care traversează imensitatea Mării Negre, întrucât o mulțime de iahturi și ambarcațiuni private pleacă și sosesc în Portul Tomis. Acest port se întinde pe circa 4.000 de hectare și asigură traficul a peste 120 de milioane de tone de marfă. Se află situat în apropierea altor atracții turistice Constanța care trezesc interesul turiștilor: Muzeul de Arheologie, Acvariul Constanța, Farul Genovez, Cazinoul sau Piața Ovidiu.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Delfinariul, Planetariul și Microrezervația sunt principalele atracții turistice din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Delfinariul

O destinație care stârnește mult entuziasm copiilor, însă nici adulții nu sunt chiar indiferenți în fața demonstrațiilor cu delfini și lei de mare. Delfinariul din Constanța a fost inaugurat acum aproximativ 4 decenii și continuă să fie unul dintre obiectivele turistice cheie de vizitat în Constanța.

Delfinariul este deschis pentru turiști de luni până duminică, între orele 09:00-17:00, iar biletele costă în jur de 50 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi și studenți.

Planetariul

La Planetariu, accesul pentru turiști este permis de luni până duminică, între orele 09:00 și 19:30. Prețul este de 4 lei pentru adulți și 1 leu pentru elevi și studenți. Înființat în anul 1969, Planetariul din Constanța te invită într-o expediție unică, oferindu-ți ocazia de a admira stele, constelații, galaxii și alte corpuri cerești care ne veghează de sus. Ori de câte ori are loc un fenomen astronomic precum eclipsele sau ploile de stele, poți veni la Planetariu pentru observații și explicații.

Microrezervația

Microrezervația se întinde pe circa 6 hectare, dintre care 2 ha sunt reprezentate de luciu de apă și vegetație palustră. Din patrimoniul său fac parte avifauna acvatică (pelicani, lebede, raţe şi gâşte sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) şi mamifere (mufloni, cerbi lopătari, căpriori), care se pot întâlni și în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării sau Rezervaţia Negureni. Colecția de păsări exotice include 16 specii reunite din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee și America de Sud.

Piața Ovidiu

Piața Ovidiu este un alt loc care merită vizitat în city break-ul tău prin Constanța. Ridicarea simbolică a statuii lui Publius Ovidius Naso a fost realizată concomitent cu începuturile dezvoltării orașului de la malul mării, afirmându-se, încet dar sigur, drept unul dintre principalele orașe ale țării noastre. Admiră statuia poetului exilat la Tomis, unul dintre cele mai vechi monumente care au rămas în picioare în Piața Ovidiu de-a lungul scurgerii anilor și o mărturie tăcută a istoriei Constanței.

Piata Ovidiu Constanta

Muzeul de Arheologie

Înființat în anul 1878, Muzeul de Arheologie din Constanța deține o colecție impresionantă de opere de artă care se întrec în istorie și frumusețe. Una dintre piesele de colecție principale de aici este șarpele Glykon, o statuie unică în lume, care a fost descoperită în anul 1962. Muzeul este împărțit pe 3 nivele: parter, etajul I și etajul II.

La parter, vei descoperi 2 săli de Tezaur foarte frumos amenajate. Etajul I cuprinde exponate ordonate cronologic, din istoria veche și medievală a Dobrogei, a căror evoluție este continuată la etajul II, unde sunt amplasate exponate care țin de istoria modernă. Tot la etajul II mai poți descoperi și diverse expoziții tematice.

Muzeul de Artă Populară

Patrimoniul acestui muzeu atinge 7.000 de opere de artă românească, constituind un punct de referință pe harta culturală a orașului Constanța. Exponatele de aici au o valoare emoțională și tradițională mult prea mare pentru a putea fi egalate.

În următorul city break în Constanța, poți vizita Muzeul de Artă Populară pentru a te bucura de expozițiile fascinante ale artiștilor Theodor Aman (primul artist modern în istoria plasticii românești), Nicolae Grigorescu (primul dintre fondatorii picturii române moderne), Ștefan Luchian (pictor român, supranumit poetul plastic al florilor) sau Theodor Pallady (pictor român, cu o predilecție pentru natura moartă în operele sale).

Gravity Park

Constanța este casa unuia dintre cele mai mari complexuri în aer liber din România dedicate sporturilor extreme. Unele dintre cele mai importante concursuri de sporturi extreme din țară au loc aici. Cu o suprafață totală de 8.500 de metri pătrați, parcul este împărțit în 4 zone dedicate – trial, dirt jumping, climbing, bouldering, skating și role. Turiștii care vizitează Gravity Park se pot bucura de activități precum: skateshop, internet cafe, dușuri, vestiare, centru de închiriere de echipamente și centru de prim ajutor.

Așadar, dacă vii în orașul amplasat pe malul Mării Negre cu scopul de a te distra, ești fanul adrenalinei și sportul se numără printre hobby-urile tale preferate, Gravity Park ar trebui să ocupe un loc cât mai sus pe lista obiectivelor de vizitat în Constanța.

III. Împrejurimi de vizitat în Constanța

Mamaia

Cea mai populară și mai scumpă stațiune din România se află la Constanța. Mamaia este un amestec de mare, nisip și atmosferă de petrecere, care atrage vară de vară nu doar turiști dornici de distracție și relaxare, ci și celebrități din țară. Mamaia se mândrește cu o viață de noapte care poate să rivalizeze cu Ibiza, Miami și alte asemenea „hot spots” internaționale.

Caută oferte de cazare Mamaia din timp și lasă-te sedus de frumusețea plajelor de aici, sau participă la festivaluri renumite precum Sunwaves (unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică electronică din țară, la care participă DJ cu renume internațional).

Mamaia plaja

Năvodari

Dacă tot ai ajuns prin Mamaia, merită să dai o fugă și până în Năvodari, o stațiune indicată atât pentru familii cu copii, cât și pentru adulți în căutare de odihnă și recreere în vacanța de vară. Năvodari deține un climat maritim benefic pentru diverse afecțiuni de sănătate, iar aerosolii salini și apa Mării Negre oferă ameliorare celor care doresc să trateze eventualele probleme de sănătate precum afecțiunile reumatismale, dermatozele, anemiile secundare.

În Năvodari, te poți bucura de restaurante cu servire a la cart, topogane, teatru de vară, terenuri de sport și discoteci.

IV. Unde stai în Constanța

Dacă îți faci griji cu privire la cazări Constanța, află că nu ai motive. Este unul dintre orașele țării cu cea mai bine dezvoltată cazare în regim hotelier, fără a exclude însă și oportunitățile de cazare Constanța la pensiuni, vile sau închiriere apartamente sau garsoniere direct de la proprietari.

Foarte mulți proprietari de apartamente își pun la dispoziție locuințele frumos amenajate pentru turiștii interesați de a se distra pe malul mării în plin sezon. Pensiunile și vilele oferă opțiuni interesante de cazare pentru grupuri de turiști sau familii cu copii, însă noi îți recomandăm să iei în considerare cazare Constanța în regim hotelier. Iată de ce!

Cazarea în regim hotelier în Constanța

Atunci când vii la mare, vrei să-ți lași toate grijile și problemele acasă, iar singura ta preocupare să fie aceea de a profita de cele mai interesante oportunități de distracție și relaxare pe plajă. Prin urmare, înțelept este să apelezi la un hotel Constanța care să-ți asigure confortul și siguranța adăpostului în timpul pe care-l petreci la mare.

Din fericire, ibis hotels sunt prezente și în orașul Constanța, așadar, te invităm cu drag să ne treci pragul, mai ales că hotel ibis Constanța este amplasat la câțiva pași de plajă, iar priveliștea de la balcon este fermecătoare.

ibis Constanța

Situat pe litoralul Mării Negre, la 5 minute de apele cristaline și plaja nisipoasă, hotel ibis Constanța te întâmpină cu un personal vesel, prietenos și o atmosferă intimă, relaxantă, perfectă pentru sejurul tău de vis.

Departe de agitația orașului, la ibis Constanța îți poți petrece câteva zile pașnice într-una din cele 154 de camere moderne. Beneficiezi de mese cu specific românesc și internațional la restaurantul din incinta hotelului, un lobby bar deschis 24/24, săli de conferință și o terasă de vară. Parcarea este privată, Wi-Fi-ul gratuit și buna dispoziție garantată.

Amplasarea hotel ibis Constanța a fost gândită pentru a ușura accesul turiștilor care se află în vacanță la Marea Neagră, dar și a preîntâmpina nevoile persoanelor care călătoresc în scop de afaceri. De la hotel ibis, ai acces facil la toate metodele de transport Constanța.

Camerele hotelului sunt prevăzute cu frigider, televizor LCD, birou de lucru, mini garderobă, mochetă, conexiune Wi-Fi gratuită, aer condiționat, baie proprie cu cabină de duș, uscător de păr. Siguranța cazării tale aici este garantată de sistemul de închidere al ușilor pe bază de cartelă securizată.

Pentru îndrăgostiții de mare și firile romantice, la ibis Constanța te răsfățăm cu o cameră special amenajată pentru a-ți aprinde și mai mult pasiunea pentru Marea Neagră – Sea Room, parte a conceptului My Room. Cromatica încăperii și decorațiunile tematice te vor face să te simți pe plajă, chiar dacă nu ai părăsit camera de hotel!

ibis este un hotel Constanța de 3 stele care îmbină cu succes confortul și siguranța cazării la un preț accesibil, atât în sezon, cât și în extra sezon.

V. Unde mâncăm în Constanța

Fiind prima destinație turistică ce apare în mintea călătorilor atunci când vine vorba de mersul la mare, Constanța este un oraș care abundă în localuri pentru micul dejun, prânz și cină, unde poți servi în special mâncăruri cu specific mediteranean și italian. De asemenea, poți găsi restaurante Constanța care prepară și servesc mâncăruri cu specific grecesc sau libanez.

Întrucât distracția și petrecerile din plin sezon în Constanța nu se opresc, fie zi, fie noapte, găsești disponibile și servicii de livrări non stop, așadar, indiferent de ora la care ți se face foame, poți plasa o comandă online și ai garanția că vei fi servit/ă așa cum e de așteptat.

De asemenea, mâncarea fast food nu lipsește nici de pe litoralul Mării Negre, prin urmare, și în restaurante Constanța de poți bucura de burgeri și sandwich-uri gustoase, preparate pe loc.

Dacă vrei să te bucuri de mese bogate, iar banii nu sunt o problemă pentru tine, te poți delecta cu prânzuri sau cine selecte și în restaurante Mamaia amplasate în apropiere de mare.

Desigur, poți alege să iei mesele în cadrul hotelui în care ești cazat. La restaurantul ibis Constanța vei avea parte de un mic dejun bogat și colorat și meniuri de prânz și cină variante, pentru toate gusturile.

Restaurant ibis Constanta

VI. Cum te distrezi în Constanța

Imediat ce ai pus piciorul în Constanța, probabil că prima întrebare care ți se desprinde de pe buze este: „Unde ieșim în Constanța?”

Iată ce poți face în Constanța!

Înainte de orice, te sfătuim să-ți rezervi cel puțin o zi pentru a te distra pe cinste la Aqua Park Constanța. Parcul de distracții acvatice este intens vizitat de turiștii care vin la Constanța fie cu prietenii, fie cu familiile. Restaurantele de aici îți pun la dispoziție mese extrem de gustoase, pe care te sfătuim să le savurezi după ce ai experimentat deja toboganele sau după ce te-ai bucurat de răcoarea apei din bazin. Băuturi răcoritoare, cocktail-uri, gustări apetisante, toate asortate cu muzică şi voie bună – iată ce te așteaptă într-o simplă vizită la Aqua Park!

Escape rooms

Escape room-urile din Constanța sunt o modalitate excelentă de a-ți petrece după-amiezile ori serile de distracție alături de prieteni. Provocările lansate în escape rooms Constanța sunt pe cât de interesante, pe atât de greu de descifrat. Dezleagă misterul dacă vrei să ajungi la timp pentru o rundă pe ringul de dans!

Cluburi

După o zi de bronzat la plajă, îți poți petrece seara pe ritmuri de dans într-unul din multele cluburi  Constanța, în care de buna atmosferă și distracția ta se ocupă DJ profesioniști.

Scufundări

Preferi să resimți adrenalina practicând un sport care implică marea? Alege să mergi la scufundări în Constanța, unde o echipă de profesioniști te va învăța să intri în tainele acestei activități de vară.

Mergi la film la cinematograf

Bucură-te de o experiență de film cu totul inedită într-unul din cinematografele din Constanța. Ai posibilitatea să vezi cele mai noi apărute filme în 4DX, o sală de cinema în care efectele speciale te fac să simți acțiunea pe pielea ta.

Plimbări cu vaporul

Ești genul care preferă activitățile mai relaxante și mai lipsite de adrenalină? Constanța este pregătită și pentru tine. Plimbările cu vaporul pe mare sunt pe cât de liniștite, pe atât de încântătoare. Ai ocazia să traversezi măcar o parte din imensitatea Mării Negre și să surprinzi priveliști de poveste în călătoria ta pe apă.

Constanta port

Călărie

Dacă mergi la Delfinariu, trebuiesă știi că există aici o zonă special amenajată unde poți primi lecții de călărie de la profesioniști. Te încurajăm să profiți de ocazie!

Shopping

Nu în ultimul rând, mergi la cumpărături în mall-urile și magazinele din Constanța, și adu cu tine o parte din minunățiile acestui oraș situat pe litoralul Mării Negre.

VII. Evenimente în Constanța

Când îți programezi un city break în Constanța, ar fi o idee bună să arunci o privire și în presa locală, pentru a afla ce tipuri de evenimente se organizează în perioada respectivă. Dacă ai noroc, poți asista la spectacole și concerte Constanța de-a dreptul spectaculoase.

Noi îți prezentăm câteva evenimente cool la care poți participa dacă te sincronizezi cu ele în următoarea ta vizită în orașul Constanța.

Ziua Marinei

De obicei, are loc în perioada sărbătorii Sfinților Constantin și Elena. Activitățile dedicate acestui eveniment încep cu 1-2 zile înainte de sărbătoare și se sfârșesc odată cu aceasta. Poți lua parte la activități precum plimbările cu vaporașul, poți privi defilarea fanfarei și îți poți exprima entuziasmul față de Marina română.

Festivalul Antic Tomis

Acesta se ține în Parcul Tăbăcăriei în sezonul estival și implică activități precum gastronomie antică, lupte glaciare, explicarea meșteșugurilor vechi pe înțelesul copiilor.

Film în aer liber

Caravanele de filme românești își dau întâlnire pe durata verii în Constanța. Aici, alături de o mulțime de alți turiști, poți viziona cele mai recente filme de la noi din țară.

Festivalul internațional de teatru „Miturile Cetății”

Teatrul poate avea un impact mai impresionant atunci când este privit în aer liber. Bucură-te de interpretarea actorilor în bătăile razelor de soare și lasă-te inspirat de scenarii și muzica fină din piesele pe care le urmărești.

Gânduri de încheiere

Sperăm că acest tur virtual prin orașul Constanța te-a convins de ce merită să-ți petreci o bună parte din sezonul estival aici. De cazare Constanța ne ocupăm noi, te așteptăm cu drag la ibis hotel Constanța, unde siguranța și confortul tău sunt pe mâini bune!