București – capitala României, obiective turistice de neratat – ghidul complet al turistului #prinRomania

București, orașul care în trecut era numit „Micul Paris al Europei de Est”, știe cum să se reinventeze în ciuda scurgerii anilor. Este un oraș în care contrastele își dau întâlnire: are mai bine de 500 de ani de istorie, o identitate modernă, o arhitectură glorioasă din „La Belle Époque”, dar și blocuri din era comunistă, parcuri imense și impresionante, piețe publice și localnici care-i fac străzile să trepideze de viață.

Dacă ți-ai propus să călătorești mai mult și să fii mai des turist #prinRomania, București este un oraș pe care nu trebuie să-l ratezi. Capitala României continuă să se redefinească, îmbinând aerul istoric cu viața modernă a locuitorilor săi. Clădiri bizantine, biserici vechi de secole, case construite în stilul Art Nouveau, încă se înalță falnice pe bulevardele bucureștene, așteptând turiști curioși care să le treacă pragul.

Astăzi îți propunem o incursiune virtuală pe tărâmul capitalei și o listă cu obiective turistice București de neratat, care să-ți completeze ghidul personal de turist #prinRomania.

Dacă îți faci griji în privința cazării în București, lasă-le acasă! Aici găsești multiple oferte de cazare accesibile, care se pot adapta perfect planurilor tale de călătorie. Dacă preferi cazare hotel București, și un raport echilibrat calitate-preț, îți recomandăm să optezi pentru un hotel 3 stele București. Hotelurile de 3 stele îmbină cel mai adesea confortul și calitatea serviciilor oferite cu un preț adaptat bugetului tău de călătorie.

Așadar, te așteptăm cu drag la unul dintre cele două hoteluri ibis amplasate în zone-cheie ale capitalei României: ibis Gara de Nord și ibis Palatul Parlamentului. În oricare hotel ibis alegi să te cazezi, vei fi aproape de atracții turistice impresionante din capitală și vei ajunge foarte ușor în orice colț al orașului îți dorești. Mai multe îți vom povesti în cele ce urmează.

A. Top cele mai frumoase locuri de vizitat în București

Capitala României este un oraș vibrant, în care viața locuitorilor se desfășoară într-un ritm alert, uneori atât de alert încât nu reușesc să se bucure din plin de bogăția culturală și istorică pe care vremurile au lăsat-o ca moștenire. Dacă ești locuitor al capitalei și vrei să redescoperi farmecul casei tale sau pur și simplu te afli în vizită în cel mai mare oraș din România, îți propunem să nu ratezi următoarele atracții turistice:

I. Instituții București

1. Palatul Parlamentului

Construit cu multe sacrificii și demolări, Palatul Parlamentului tronează în centrul capitalei și stă drept mărturie a unei perioade marcante din istoria României: era comunismului.

Recordurile înregistrate de această clădire îți oferă câteva motive convingătoare pentru care merită să o treci în capul listei de obiective turistice București:

  • Este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, surclasată doar de Pentagon;
  • Ca volum, este a treia cea mai mare clădire din lume;
  • Este una dintre cele mai grele clădiri din lume;
  • Este cea mai scumpă clădire administrativă din lume.

Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Palatul Parlamentului:

  • Procesul de construcție a implicat 400 de arhitecți, conduși de o singură femeie care avea numai 28 de ani. Numele ei era Anca Petrescu.
  • Pentru construcția clădirii, au fost necesare 1.000.000 m³ de marmură, 900.000 m³ de esențe de lemn, 3.500 de tone de cristal, iar pentru decorarea interiorului s-au folosit 220.000 m² de covoare și 3.500 m² de piele.
  • Ceaușescu a vrut să aibă cel mai mare Palat al Parlamentului din lume. Clădirea are 20 de etaje (8 dintre ele sunt subterane), 1100 de camere și o suprafață totală de 330.000 m². A fost clasată de Cartea Recordurilor Guinnes ca fiind a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon.
  • La început, clădirea a fost numită „Casa Republicii”, dar numele i-a fost schimbat după Revoluția Română în „Casa Poporului”. După ce a devenit sediul Senatului și al Camerei Deputaților, numele i-a fost schimbat la loc în „Palatul Parlamentului”.

Pont: Dacă vrei să ai o priveliște inedită asupra structurii impozante a Palatului Parlamentului, te poți caza la ibis Palatul Parlamentului din București. Amplasarea acestui hotel de 3 stele București lângă a doua cea mai mare clădire guvernamentală din lume îl transformă într-un punct de plecare ideal pentru a descoperi împrejurimile, dar și principalele obiective turistice din București.

2. Palatul Cotroceni

Sediul și reședința președintelui României, Palatul Cotroceni a fost reconstruit după cutremurul din 1977. Astăzi este casa Muzeului Național Cotroceni, iar adiacent palatului se află Grădina Cotroceni, care datează din 1850. Este o grădină publică impresionantă, de a cărei panoramă meriți să te bucuri în sejurul tău prin București.

Această instituție este unul dintre motivele pentru care Bucureștiul a fost odinioară numit „Micul Paris”. Construit inițial pe fundația unei mănăstiri, palatul a fost proiectat de un arhitect francez numit Paul Gottereau. O parte din palat este deschisă și pentru public, și poate fi vizitată într-un tur organizat.

3. Catedrala Mântuirii Neamului

Situată în apropierea Palatului Parlamentului, Catedrala Mântuirii Neamului se vrea a fi cea mai înaltă catedrală ortodoxă din lume atunci când va fi finalizată, în anul 2024, așa cum este preconizat. Aceasta va fi cu 34 de metri mai înaltă decât Parlamentul, încercând să se afirme drept cea mai importantă instituție din România, mult mai importantă decât politienii care guvernează țara.

Pont: Dacă te cazezi la ibis Palatul Parlamentului, poți admira instituția religioasă de la mică distanță.

4. Banca Națională Română

Banca Națională Română se află în vecinătatea Universității din București, construită pe locul Hanului Șerban Vodă. Clădirea monumentală este impunătoare și imensă, și o poți admira, fotografia și vizita în cursul săptămânii. Coloanele corintinene din care este formată și holul central imens de la intrarea în clădire te vor impresiona peste măsură. O vizită în această clădire va fi extrem de educativă, căci, la urma urmei, este locul în care se ține evidența economică a țării!

5. Universitatea din București

Centrul educațional al României, Universitatea din București se mândrește cu numeroase programe academice de top, este cea mai căutată universitate din țară și locul în care au fost școlite personalități de seamă: profesori și cercetători cunoscuți, scriitori, politicieni, jurnaliști, etc. În plus, este foarte aproape de Banca Națională Română, așa că dacă tot ești prin zonă, merită să-i arunci o privire de aproape.

6. Biblioteca Centrală Universitară

Cea mai veche bibliotecă universitară din capitala României a fost proiectată de arhitectul francez Paul Gottereau, același care s-a ocupat și de Palatul Cotroceni. Aici sunt consacrate volume rare, manuscrise ale unor autori români extrem de cunoscuți și este, fără doar și poate, lăcașul literar cel mai îndrăgit și din București. Descoperă mai îndeaproape cum arată lăcașul culturii românești!

II. Monumente București

1. Arcul de Triumf

Având ca sursă de inspirație arcul din Paris, această structură a fost ridicată în perioada 1935-1936, cu scopul de a comemora formarea României Mari, un eveniment important din istoria țării, care a avut loc în 1918. Arcul de Triumf este așezat pe locul a două arcuri mai vechi: primul arc făcut din lemn și carton a fost înălțat în 1878 pentru a marca independența României față de Turcia, iar cel de-al doilea a fost ridicat în 1922, pentru a marca intrarea lui Ferdinand în București, ca prim rege al României Mari.

Arcul de Triumf din zilele noastre este construit din beton și granit. Pe o parte a acestuia, portretul Regelui Ferdinand și a Reginei Maria pot fi văzute și fotografiate. Pe cealaltă parte, sunt listate numele bătăliilor duse de români în timpul Primului Război Mondial.

2. Mausoleul din Parcul Carol

Parcul Carol este vizitat zilnic de zeci de bucureșteni și turiști, dar oare câți dintre ei acordă atenție Mausoleului prezent acolo? Ridicat la jumătatea secolului trecut, Mausoleul are 48 de metri înălțime și a fost inaugurat la data de 30 decembrie 1963. Acest monument este format dintr-o bază circulară placată cu granit negru, deasupra căreia sunt amplasate 5 arcade înalte, placate cu granit roșu. O adevărată încântare pentru ochii oricărui turist!

3. Memorialul Holocaustului

Una dintre cele mai căutate destinații turistice din București, Memorialul Holocaustului a fost realizat de Peter Jacobi cu scopul de a-i comemora pe cei peste 250.000 de evrei care și-au pierdut viața în urma deportării lor în Transnistria, în anul 1914. Este locul pe lângă care nu poți trece fără a citi numele victimelor acelei drame. Monumentul este o mărturie publică cu privire la un dezastru românesc acoperit cu tăcere de-a lungul anilor.

4. Fântâna Zodiac

Realizată în stil Art Deco, pe această fântână sunt expuse cele 12 semne zodiacale circular, la baza sa. A fost concepută de arhitectul Octav Doicescu, iar mozaicurile negre pe fond cenușiu, care întruchipează zodiile, au fost realizate de sculptorul numit Mac Constantinescu. Acest monument a fost creată cu ocazia unei serbări care purta numele de „Luna Bucureștenilor”.

III. Biserici București

1. Sinagoga Mare

Această sinagogă datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și a fost înființată de evreii polonezi imigranți. Ascunsă de blocuri publice, Sinagoga Mare poate fi mai dificil de găsit, dar cu siguranță merită să vezi interiorul restaurat cu meticulozitate și expoziția despre viața evreiască și Holocaustul din România. Afișele spun povestea celor aproximativ 200.000 de români evrei care au fost deportați în Transnistria și Ucraina, dar și a celor peste 100.000 de evrei din Transilvania care au murit la Auschwitz-Birkenau.

2. Biserica Stavropoleos

Această mică biserică este una dintre cele mai frumoase din București. A fost construită în 1724 și este reprezentativă pentru stilul brâncovenesc, ce îmbină elemente otomane și occidentale cu forme arhitectonice tradiționale românești. Interiorul este la fel de frumos, decorat cu sculpturi în lemn și piatră, picturi și fresce.

3. Biserica Crețulescu

Una dintre cele mai vechi biserici din București este biserica din cărămidă roșie Crețulescu. Înălțată în 1722, lăcașul sfânt a fost construit în stilul lui Constantin Brâncoveanu, îmbinând elemente arhitecturale bizantine și occidentale, împreună cu formele indigene.

Chiar dacă a suferit daune în timpul revoluției din 1989, biserica Crețulescu a fost restaurată. Frescele din pridvor sunt deosebit de frumoase, iar în interior poți admira numai fresce care aparțin secolului al XIX-lea, realizate de Gheorghe Tăttărescu, un mare pictor român.

IV. Parcuri București

1. Parcul Herăstrău

Parcul Herăstrău este pe cât de mare, pe atât de frumos. Pentru a-l parcurge, poți închiria o bicicletă, te poți plimba cu barca pe lacul din centru sau îl poți lua la pas, pentru a avea suficient timp să-l admiri în toată splendoarea lui. Există multe tarabe cu mâncăruri și dulciuri răsfirate prin tot parcul, iar dacă îl vizitezi în timpul verii, sunt șanse să prinzi tot felul de evenimente organizate aici: expoziții, concerte, târguri, etc.

2. Parcul Cișmigiu

Plimbă-te pe frumoasele alei înverzite din Parcul Cișmigiu, mănâncă o înghețată de la un vânzător ambulant, așază-te la o terasă pentru a servi o băutură răcoritoare și inspiră aerul curat al naturii în timpul călătoriei tale prin București. Pe lacul din mijlocul acestui parc, te poți plimba cu o barcă cu vâsle în timpul verii sau poți face patinaj artistic în timpul iernii.

3. Parcul Alexandru Ioan Cuza

Cunoscut și sub numele de „Parcul Titan” sau „Parcul IOR”, acesta este unul dintre cele mai ofertante parcuri din București. Obiectivele turistice demne de vizitat aici sunt: lacul Titan, cu cele 5 insule ale sale: Insula Pensionarilor, Insula IOR, Insula Câinilor, Insula Trandafirilor și Insula Înecaților. Parcul IOR este casa multor rațe sălbatice, lebede, broaște țestoase, pești și felurite păsări. O plimbare pe aleile sale îți va însenina complet ziua.

4. Parcul Izvor

Localizat în fața Palatului Parlamentului, este unul dintre cele mai liniștite parcuri în care te poți plimba. Parcul Izvor este perfect pentru o plimbare de după-amiază sau pentru o sesiune de jogging. În plus, te bucuri de o priveliște inedită asupra clădirii guvernamentale aflate pe locul 2 în lume ca dimensiuni.

V. Muzee București

1. Muzeul Satului Dimitrie Gusti

O expoziție în aer liber care prezintă viața tradițională a satului românesc, așa cum era în trecut? Cu siguranță merită să treci în revistă această experiență. Muzeul Satului merită vizitat într-o zi însorită, mai ales dacă vei combina această activitate cu o plimbare în Parcul Herăstrău, aflat în apropiere.

2. Muzeul Național de Artă

Situat în Piața Revoluției, în colțul nord-vestic, Muzeul Național de Artă a fost construit în jurul anului 1815, suferind multiple transformări de-a lungul anilor. Aici regăsești o colecție extinsă de artă românească și europeană care datează încă din secolelele XV-XX.

3. Muzeul Țăranului Român

A câștigat premiul pentru „Muzeul European al Anului” în 1996, iar o scurtă vizită aici te va convinge că l-a meritat pe deplin. Muzeul Țăranului Român include 18.000 de articole de ceramică și 20.000 de exemplare de rochii naționale din întreaga țară, precum și covoare, icoane, piese de mobilier, fotografii și filme care documentează obiceiurile vieții rurale. Arată mai mult ca o galerie de artă decât ca un muzeu. Informațiile afișate pentru turiști sunt scrise manual pe bucăți de hârtie sau ilustrate prin schițe. Într-una din galerii, vei observa și o biserică de lemn, dar și o casă țărănească tot din lemn, pe care merită să le surprinzi în fotografii.

VI. Piețe și Bulevarde celebre din București

1. Centrul Vechi

Un pic liniștit dimineața, agitat în timpul zilei și plin de viață seara, Centrul Vechi din București este locul în care s-au construit sute de baruri, cafenele moderne, restaurante și pub-uri. După o zi lungă de vizitat Bucureștiul, Centrul Vechi este cel mai probabil locul în care te vei opri pentru a te delecta cu o masă bună, a bea ceva și a te mai relaxa.

2. Piața Unirii

Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine își dau întâlnire aici: Unirea Shopping Center. De aici până în Centrul Vechi sunt numai câțiva pași, așadar, înainte sau după o sesiune intensă de shopping în mall, te poți odihni la terasa unei cafenele din Centrul Vechi.

3. Piața Revoluției

Piața Revoluției este un loc încărcat de istorie. Monumentele și clădirile pe care le vizitezi astăzi au fost complet restaurate și uitându-te la ele, nu te vei gândi nici măcar o clipă că stau drept mărturie ale unor vremuri întunecate ale istoriei românești.

4. Calea Victoriei

Fiecare clădire de pe Calea Victoriei are propria sa poveste, așadar, dacă ești interesat/ă să descoperi amănunte din trecutul capitalei, ia-o la pas pe acest bulevard. Calea Victoriei este faimoasă pentru hoteluri de lux, cafenele, magazine și unele dintre cele mai iconice clădiri vechi din București.

VII. Locuri de agrement din București

1. Therme

Bucureștiul are cel mai mare centru de relaxare, wellness și divertisment interior din Europa. Therme este împărțit în trei zone: Galaxy, zona destinată distracției în familie, echipată cu tobogane acvatice, piscină interioară și exterioară, plajă de nisip și palmieri; The Palm, zona în care te simți ca într-o vacanță pe o insulă tropicală, deoarece este echipată cu piscine interioare și exterioare, terase, plajă cu nisip fin, jacuzzi, vegetație tropicală și multe alte facilități de lux; Elysium, zona dedicată saunelor tematice, cu piscină interioară panoramică, bar, restaurant, terasă generoasă și spații exterioare de relaxare. De îndată ce vei păși în acest loc, nu-ți vei mai dori să pleci prea curând!

2. Ateneul Român

Este principala sală de concerte din București, așadar, dacă ești fan al muzicii clasice, îți va face mare plăcere să participi la spectacolele susținute aici. Ateneul Român a fost construit în 1888 în stil neo-clasic, după un design al arhitectului francez Albert Galleron. Seamănă cu un templu înalt, având acel dom de 40 de metri și coloanele dorice care-l împodobesc. Fațada sa este decorată cu mozaicurile a 5 conducători români. Pe interior, regăsești scene din istoria românească.

3. Librăriile Cărturești

Unul dintre cele mai frumoase lanțuri de librării din București sunt cele aflate sub egida Cărturești. Pentru un iubitor de cărți, acesta este paradisul lecturii pe pământ. Rafturi întregi pline de cărți așteaptă să fie atinse de degetele turiștilor curioși să se răsfețe cu povești captivante. Iar pentru cei mai indeciși dintre turiști, librăriile Cărturești au amenajate spații speciale în care te poți face confortabil pentru a răsfoi câteva pagini înainte de a face o achiziție.

VIII. Alte atracții turistice din București

Dacă rămâi mai multe zile în București, probabil te întrebi ce alte modalități de petrecere a timpului liber îți mai poate pune la dispoziție capitala României. Ei bine, sesiunile de shopping cu siguranță se vor afla pe lista ta, fie și numai cu intenția de a cumpăra suveniruri pentru cei apropiați. Astfel, te poți pierde o zi întreagă printr-unul din renumitele mall-uri din București: AFI Palace Cotroceni, Băneasa Mall, Unirea Shopping Center, MegaMall, ParkLake Shopping Center, Promenada, Sun Plaza, București Mall sau „Mall Vitan”. Seara, te poți bucura de filmele momentului la cinematografele din București, sau te poți distra într-unul din nenumăratele sale cluburi de noapte.

B. Cazare București

Acum că ai explorat lista de obiective turistice București și aștepți cu nerăbdare să le iei la pas în următoarea ta expediție #prinRomania, a sosit momentul să identificăm și care ar fi cele mai favorabile opțiuni de cazare București pentru tine. Pe cât de mare este orașul, pe atât de multe sunt și oportunitățile de cazare pentru turiști pe care le oferă.

Poți alege să optezi pentru cazarea în pensiuni, în apartamente, garsoniere sau poți închiria vile întregi numai pentru tine, dar dacă îți dorești să ai parte de o excursie relaxată prin capitala României, îți sugerăm să cauți cazare hotel București.

Este foarte simplu să găsești un hotel în București, având în vedere faptul că turismul a evoluat atât de mult în ultimele decenii, iar numărul site-urilor de bookings a crescut considerabil. Dar un raport echilibrat între serviciile oferite și preț vei găsi în special la un hotel 3 stele București. ibis hotels sunt un exemplu de nădejde în acest sens.

Hotel ibis București

Lanțul hotelier ibis este prezent în 3 mari orașe din țară:  București, Constanța și Sibiu, fiecare dintre acestea reprezentând destinații turistice de top. În București, avem amplasate în zone-cheie ale orașului 2 hoteluri ibis în care te poți caza mai repede decât ai zice „Unde mă cazez în București?” Este vorba despre hotel ibis Gara de Nord și hotel ibis Palatul Parlamentului.

Află mai multe despre acestea în cele ce urmează!

1. ibis Palatul Parlamentului

Ești însetat de istorie și vrei să te asiguri că surprinzi cele mai impresionante clădiri și arhitecturi din București în expediția ta #prinRomania? Ei bine, hotel ibis Palatul Parlamentului este opțiunea de cazare perfectă pentru tine!

Amplasat în apropiere de una dintre cele mai impozante clădiri din România, ibis Palatul Parlamentului București îți permite să vizitezi în orice moment al zilei locul pentru care s-au făcut cele mai mari demolări din istoria țării noastre. De aici, ești la 2 pași de Ministerul Apărării Naționale sau de Parcul Izvor.

De asemenea, de la ibis Palatul Parlamentului poți ajunge foarte repede și la AFI Palace Cotroceni, Grădina Botanică Dimitrie Brândză, dar și la Muzeul Național de Istorie a României sau în Piața Unirii, respectiv Centrul Vechi al orașului.

Indiferent de partea orașului spre care te îndrepți, la întoarcere, după o zi lungă de hoinăreală, hotel ibis Palatul Parlamentului te întâmpină cu aceeași atmosferă caldă și primitoare și te îndeamnă la câteva minute de relaxare în restaurantul din incintă. Meniul de aici împletește tradiția cu modernitatea și îți oferă supe, salate, mâncăruri apetisante, deserturi dulci, brânzeturi românești autentice și un pahar de vin prietenos.

Deschis în 2005, hotel ibis Palatul Parlamentului deține 161 de camere, dintre care 64 sunt standard și dotate cu baie proprie (cadă sau cabină de duș, la alegere), pat matrimonial dublu, frigider, telefon, aer condiționat, televizor LCD, acces gratuit la Internet și radio. Siguranța în hotelul ibis este sporită și de faptul că fiecare ușă este prevăzută cu un sistem de închidere prin cartelă securizată.

Mai mult decât atât, ibis Palatul Parlamentului este îndrăgit de turiști pentru faptul că deține 4 camere amenajate într-ul stil aparte. Renumite pentru designul lor creativ, aceste camere au fost concepute pentru a aduce la realitate cele mai îndrăgite hobby-uri. Iată care sunt acestea.

My room ibis Palatul Parlamentului – Football Room, Oasis Room, Red Room, Blue Room

Football room este decorată ca un adevărat teren de fotbal. Pe pereți atârnă tablouri cu medalii sportive, tricouri de jucători, mingi de fotbal și adidași.

Oasis room este o oază de relaxare în sensul cel mai pur al cuvântului! Camera abundă de inspirație, întrucât fiecare perete al său este decorat cu citate motivaționale și decorațiuni de care te vei îndrăgosti de cum vei deschide ușa camerei. La capătul patului, ai un tablou cât un perete de lung, cu o priveliște exotică, ce te va liniști imediat cum o privești.

Red room este decorată cu motive tradiționale și decorațiuni splendide. Te așteptăm cu inima deschisă, pentru un sejur de neuitat în camera iubirii!

Blue room îmbină tradiția și confortul, oferindu-ți o ședere într-un decor parcă desprins din povești.

Tu alegi în care dintre aceste camere speciale îți petreci următorul city-break în București!

2. ibis Gara de Nord

Amplasat într-o zonă intens circulată de către turiști, ibis Gara de Nord este un hotel de 3 stele din București situat la doar 15 minute distanță de mers pe jos de unele dintre cele mai frumoase muzee din București: Muzeul de Științe Naturale, Muzeul de Geologie, Muzeul Militar, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național și Muzeul Satului.

Deschis în 2001, hotel ibis Gara de Nord îți pune la dispoziție 250 de camere mobilate modern, extrem de confortabile și sigure, întrucât ușile sunt prevăzute cu un sistem de securitate avansat, bazat pe cartelă securizată. Tot aici regăsești 8 săli de conferință și un business corner, dacă vreodată sarcinile de la job își vor face apariția pe neașteptate, întrerupându-ți călătoria. Hotel ibis Gara de Nord dispune de o parcare supravegheată non stop și o terasă de vară cu o capacitate de 60 de locuri, pentru a te bucura de soare și socializare.

În incinta hotelului, găsești un restaurat plus bar gata să-ți întâmpine nevoile de alimentare și răcoritoare. Restaurantul L’Estaminet este suficient de spațios pentru a adăposti 130 de persoane care doresc să se răsfețe cu un meniu delicios, pe când Le Bar are un lobby deschis între orele 08:00-24:00.

Camerele standard, 172 la număr, sunt dispuse pe 8 etaje și împărțite special pentru fumători și nefumători. Fiecare cameră de la ibis Gara de Nord are baie proprie, dotată cu cabină de duș sau cadă, în funcție de preferințele tale, pat matrimonial dublu, frigider, aer condiționat, televizor LCD, telefon, acces gratuit la radio și Internet.

My room ibis Gara de Nord – Music Room

Fiindcă suntem adepții calității și confortului clienților care ne trec pragul, la ibis Gara de Nord București ți-am pregătit și o Music Room, bazată pe un design creativ, care în mod cert îți va oferi o experiență inedită. La urma urmei, inspirația se găsește pretutindeni, chiar și într-o cameră de hotel!

În încheiere, câteva gânduri bune de pus în bagaj

Cu un trecut plin de viață, numeroase atracții turistice și parcuri mari, muzee fascinante, clădiri impresionante și baruri pline de viață, Bucureștiul cuprinde un portofoliu larg de activități pe care le poți desfășura aici, mai ales că orașul este o destinație turistică accesibilă și sigură.

Așadar, dacă decizi să adaugi Bucureștiul pe lista orașelor de explorat din expediția ta #prinRomania, sperăm că vei folosi acest ghid virtual ca punct de reper și nu uita că te așteptăm într-unul din cele 2 hoteluri ibis de aici: ibis Gara de Nord și ibis Palatul Parlamentului, pentru a-ți spori confortul de cazare și a-ți îmbunătăți experiența de călătorie. Lasă-ți grijile acasă și împachetează în bagaj doar o optimism, bună dispoziție și spirit de aventură!