5 motive pentru care merită să lucrezi în industria ospitalității

  1. Lucrezi cu oameni extraordinari- #havingfun

Un job în turism îți dă șansa să cunoști o mulțime de persoane, majoritatea cu zâmbetul pe buze, oameni care îți fac și cărora ai șansa să le faci viața frumoasă.

Gândește-te doar cum ar fi să lucrezi toată ziua într-un birou înconjurat de hârtii, de colegi cu ochii în calculator, având o singură petrecere pe an înainte de Crăciun și aceea una între aceleași persoane pe care le știi mult prea bine. În hospitality lucrurile stau altfel. În definitiv, noi suntem aici să îi facem pe alții să zâmbească, să petreacă, să se bucure de fiecare zi. Deci poți fii sigur că știm să facem puțin « fun » și pentru noi cei care lucrăm în turism. Mese cu celebrități, degustări de vinuri sau coktailuri fine sunt doar o parte din lucrurile cu care te vei întâlni lucrând în hotel-business.

  1. Ușa deschisă spre lume – #skyisthelimit

Ce înveți lucrând într-un restaurant sau un hotel din Brașov, este același lucru pe care îl vei putea folosi lucrând în Paris, New York sau Singapore. Deci ușa ți-e deschisă spre întreaga lume. Orice țară din lume are o industrie a turismului, iar astăzi 1 din 11 oameni în lume lucrează în hospitality.

Dar mai mult decât asta, industria ospitalității te ajută să te dezvolți singur – atât profesional cât și personal. Nu numai că îți îmbunătățește anumite abilități pe care le ai deja, dar în timp și cu implicare poți progresa învățând de la colegii sau clienții tăi, dar și din anumite situații care te vor provoca zi de zi.

  1. Fiecare zi e diferită – #nevergetbored

Lucrând într-un business cu și pentru oameni, deseori ești nevoit să te reinventezi, să vii cu ceva nou, un produs nou, o experiență, un pachet, ceva. S-ar putea să ai un plan pentru ziua de azi, dar un telefon de la un client poate să schimbe totul într-o clipă. Trebuie să fii creativ ca să poți să o iei de la zero, să ai mereu initiative noi. Însă fii sigur că niciodată nu vei fii plictisit, tot timpul ceva nou va apărea la orizont.

  1. Un excellent start de carieră #early responsible

Este adevărat că fluctuația de personal din turism este mai mare decât în alte domenii. Este asta o provocare pentru noi ? Sigur că da, dar în același timp este și un beneficiu pentru angajați. Deoarece spre deosebire de alte industrii, aici posibilitățile de progres în carieră apar mai ușor, pentru că mobilitatea este mai mare. Aici nu riști să stai o viață pe o poziție pentru că șeful nu pleacă nicăieri timp de 30 de ani.

Există numeroase posibilități de avansare în carieră, astfel încât ceea ce trebuie să faci este doar să îți iei calificările necesare, să muncești serios, să fii aproape de colegi și clienți, să arați inițiativă și foarte repede te vei afla în poziția de a conduce oameni sau proiecte noi.

  1. Pentru că merită – #beneffits

Turismul oferă un job pentru viitor – după cum se știe joburile cu procese repetitive vor fi mai devreme sau mai târziu înlocuite de roboți. Nu e cazul în hospitality, turismul e un pariu sigur pentru viitor.

Oferă flexibilitate – nu ai în multe domenii șansa să îți faci programul flexibil, aici poți uita de programul 8-17 în fiecare zi.

Și la final ….. partea materială? Este ea competitivă? Este adevărat că la început salariile în turism  sunt printre cele mai mici, și asta peste tot în lume. Iar partea de tips despre care discută toată lumea este una extrem de variabilă, fiind uneori prea mică. Dar dacă ajungi la un anumit nivel în carieră, vei primi la fel ca în alte industrii un pachet salarial competitiv, cu bonusuri anuale, cu diverse compensații astfel încât să merite. Totul e să ajungi acolo și după cum am spus deja, în turism ai șansa să o faci repede. Însă să nu uităm !!! Adevărații oameni din hospitality se bucură mai mult uneori de alte beneficii pe care le obțin – au acces la restaurante bune, la bilete la meciuri și concerte, la reduceri la avioane sau hoteluri, la băutură și mâncare cu discount sau for free … și lista merge mai departe. Vorba unui prieten – poate că nu sunt cei mai mulți bani din lume, dar viața este superbă în turism.