5 moduri de a te destinde în timp ce călătorești

Cât de des călătorești pe cont propriu? Fie că o faci în interes de serviciu sau pentru relaxare, călătoritul singur te lansează într-o aventură de la capătul căreia vei ieși mai stăpân pe timpul și pe finanțele tale, mai încrezător în forțele proprii și mai axat pe a te redescoperi în circumstanțe noi sau în medii nefamiliare.

Unul dintre mult râvnitele avantaje ale călătoriilor pe cont propriu este acela că ai mai mult timp pentru tine. Dar abia aici ajungem la adevăratul miez al problemei – cu ce îți umpli timpul până când ajungi la destinație?

Nu te îngrijora, avem noi câteva recomandări pregătite, care te vor ajuta să rezolvi două aspecte esențiale: să te destinzi, și în același timp să-ți fructifici la maximum timpul petrecut pe drum.

1.) Ascultă muzică la căști

Căștile sunt cel mai bun prieten al călătoriilor – de fapt, al multora dintre activitățile pe care le săvârșim în viața de zi cu zi, în general. Dacă drumul până la destinație este lung, cu siguranță îți va prinde bine să ai un playlist foarte bun pregătit de acasă, asta dacă nu cumva ești adeptul spontaneității și-ți place mai mult să creezi mixurile muzicale pe loc, în funcție de starea de spirit pe care o ai în acele momente.

Știm cât de importantă este buna dispoziție în călătorii, fiindcă ea sporește farmecul întregii experiențe. De aceea, te invităm să asculți playlist-ul #ibis de pe Spotify, accesibil aici: http://bit.ly/Playlist-Ibis, realizat în parteneriat cu prietenii noștri de la OLX, sub egida proiectului #OfficeMoodChallenge.

Playlist-ul #ibis include un top al melodiilor care ne reprezintă zilnic la birou și redă foarte bine esența stării de spirit pe care ne dorim să o aibă oaspeții noștri atunci când ne trec pragul. Așa că pune-ți căștile în urechi, închide ochii, lasă capul pe spate, apasă butonul „Play” și „Feel the ibis vibe” – cu siguranță timpul va căpăta alte dimensiuni și te va transporta mult mai rapid la destinația mult așteptată!

 

2.) Vizionează filme sau episoade din serialele preferate pe laptop sau pe telefonul mobil

Puține activități de relaxare fac timpul să zboare mai repede decât vizionatul filmelor sau episoadelor din serialele favorite, nu-i așa? Dacă ai acces limitat la internet pe parcursul drumului până la destinație, îți poți descărca peliculele înainte de a pleca de acasă. În plus, dacă alegi și un film tematic referitor la destinația aleasă, care să-ți inspire și mai multă sete de călătorit și descoperit, timpul tău va fi și mai bine valorificat.

 

3.) Citește o carte

Se spune că cititul este cea mai accesibilă modalitate de a călători. Nu există granițe (în afară de cele ale propriei imaginații) și nici perioadă de ședere limită – poți rămâne captiv în lumea de poveste oricât simți nevoia. În plus, lectura se pliază excelent atât pe călătoriile cu avionul, cât și pe cele cu autobuzul sau cu trenul, și pune foarte bine bine în valoare timpul scurs pe drumul până la destinație. Te vei îmbogăți intelectual cu noi cunoștințe, vei ajunge în locuri poate un pic mai greu de atins în viața reală și vei face parte dintr-un scenariu care te va menține captivat până când ajungi la destinație.

 

4.) Pregătește-ți itinerariul

În cazul în care nu ai avut timp să te ocupi de realizarea itinerariului de călătorie, timpul petrecut în mijlocul de transport care te va duce la destinația mult dorită este ideal de folosit în acest sens. Când ai ales destinația spre care te îndrepți, cu siguranță ți-ai setat în minte care sunt principalele obiective turistice pe care vrei să le vezi în expediția ta. Acum este momentul potrivit să le treci pe o foaie de hârtie.

5.) Scrie în jurnalul de călătorie

Dacă tot ți-a mai rămas suficient timp la dispoziție până când ajungi la destinație, nu e deloc prea târziu să scoți jurnalul de călătorie din bagaje și să-ți așterni pe curat gândurile, dorințele și așteptările pe care le ai de la această călătorie. Include și atracțiile turistice pe care abia aștepți să le revezi cu drag, în cazul în care ajungi pentru a doua oară în locul respectiv.

 

Călătoriile pe cont propriu sunt un bun prilej de reflecție, conștientizare de sine și o mai bună cunoaștere a lumii înconjurătoare, iar aceste gânduri ar trebui să-și facă loc în jurnalul tău cu peripeții, nu crezi?