10 idei de team building pentru sărbători cu echipa de la job la finalul anului

În viață ești binecuvântat cu 2 familii – cea de acasă și cea pe care ți-o faci la job. Și cum tradițiie în familie sunt importante, acum că anul se apropie de sfârșit, iar spiritul sărbătorilor de iarnă începe să se resimtă, este momentul potrivit să te gândești la idei de team building pentru echipa ta.

Consolidarea relațiilor între colegi este o parte esențială a unei experiențe de lucru nemaipomenite. La urma urmei, te atașezi de un job mai mult datorită oamenilor grozavi cu care ți-ai petrecut cel puțin 8 ore pe zi, timp de ani la rând. Iar team buildingul este o unealtă excelentă pentru a promova solidaritatea, încrederea, siguranța și  confortul între membrii echipei tale.

Fiindcă vrem să ne asigurăm că tu și familia de la job veți avea parte de activități de team building super palpitante în preajma sărbătorilor de iarnă, pe care toată lumea să le aștepte cu nerăbdare, ți-am pregătit un ghid cuprinzător în continuare. Și pentru că vrem să fii un maestru în organizare team building, ți-am povestit pe larg toți pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a planifica în detaliu un teambuilding reușit în acest articol.
 

I. Locații team building

 
Înainte de a te gândi la jocuri de team building, activități indoor sau outdoor, creionează locația ideală în care le veți desfășura. Te încurajăm să-ți consulți și co-echipierii în privința selectării locației pentru team buildingul vostru, astfel încât să te asiguri că acoperi cât mai bine preferințele lor.


 
De exemplu, le poți propune colegilor variante precum: team building la mare, team building la munte sau un team building urban într-un oraș diferit față de cel în care aveți sediul companiei. Ieșirea din rutina orașului natal cu siguranță le va prinde bine tuturor. Iată recomandările noastre în acest sens:

a.) Team building București

Dacă sediul companiei tale nu este în capitală, o excursie aici le-ar putea aduce zâmbetul pe buze tuturor colegilor. Nu degeaba se spune că Bucureștiul este orașul care nu doarme niciodată – găsești oportunități infinite de distracție aici, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Orașul este îmbrăcat în decorațiuni tematice, cu luminițe festive și brăduți de toate dimensiunile – un adevărat spectacol numai bun de privit!

În ceea ce privește cazarea în București, recomandarea noastră este să faci rezervările din timp, pentru a te asigura că prinzi nu doar super-ofertele create special pentru această perioadă din an, ci și disponibilitate în zilele în care vrei să desfășori team buildingul. Te poți baza pe oricare dintre cele 2 hoteluri ibis din București dacă vrei să-ți asiguri ție și echipei o cazare fără griji, la un preț excelent: ibis Gara de Nord și ibis Palatul Parlamentului. Ambele hoteluri au în incintă restaurante cu meniuri diversificate, lobby bar, Wi-Fi gratuit, parcare și camere extrem de confortabile, cu priveliști urbane excelente.

Iată cum te poți distra cu echipa ta în capitală:

 Activități de team building în București – indoor
 

1.Escape Rooms

 
Sunt multe localuri din capitală care vă oferă prilejul de a vă aventura într-o cameră, a dezlega un mister și a vă testa abilități precum lucrul în echipă, ingeniozitatea, gândirea de detectiv, abilitățile cognitive, șamd. Este o activitate distractivă și antrenantă de team building, în camere construite special pentru a stimula chiar și cele mai ascuțite minți.


 

2. Jocuri VR

 
Tehnologia Virtual Reality câștigă tot mai mult teren în zilele noastre, așa că de ce să nu-ți scoți echipa de la job din realitatea imediată a vieții cotidiene și să o transporți într-o lume fantastică, multicoloră și plină de oportunități distractive? Avantajul Realității Virtuale este că oferă zero limitări potențialului creativ pe care echipa ta îl poate valorifica printr-un simplu joc. Nu de multe ori îi poți oferi echipei tale șansa de a lucra împreună în timp ce explorează o lume virtuală și își creează amintiri pe care nu le vor uita prea ușor.
 

3. Boardgames

 
Ideale pentru echipe și organizații mai mici, jocurile de societate se încadrează într-un buget optim, sunt amuzante și antrenează abilități de gândire strategică, anticipare, rezolvare de probleme, luare de decizii, managementul resurselor și lucrul contra-cronometru.
 

4. Degustare de vinuri

 
Cine spune că o degustare de vinuri nu se poate transforma într-o activitate interesantă de teambuilding? Un somelier experimentat îi poate învăța pe cei din echipa ta tot ce trebuie să știe un bun cunoscător al vinurilor fine. Apoi, vă puteți împărți în mini-echipe și da startul unor provocări ce vor testa capacitățile senzoriale ale fiecărui membru.


 

5. Bal mascat

 
Petrecerile corporatiste pot fi înlocuite de un alt tip de party, ceva mai distractiv. Un bal mascat cu tematica de Crăciun ar putea fi o idee care va stârni entuziasmul în rândul echipei. Această activitate de team building este potrivită pentru companiile mai mari sau echipele mai numeroase. Pont: O puteți organiza într-una din sălile de evenimente disponibile în hotelul ibis Gara de Nord sau ibis Palatul Parlamentului în care v-ați cazat. Profesioniștii ibis vă stau la dispoziție pentru a asigura reușita petrecerii.
 

6. Patinoar

 
Ai oameni sportivi în echipă? Scoate-i la câteva ore de relaxare pe unul dintre patinoarele amplasate în capitală, cu siguranță va fi un exercițiu de echilibru, lucru în echipă și rezistență pentru toată lumea.

Activități de team building lângă București – outdoor

Dacă șederea în București este mai îndelungată, îți poți scoate echipa și la o serie de activități team building outdoor, în preajma orașului, nu neapărat în incinta acestuia. Valea Prahovei este magnifică în sezonul de iarnă, iar pârtiile de ski vor fi cu siguranță pregătite să distreze mii de turiști aflați în vacanță. De asemenea, puteți găsi resorturi interesante, aflate la mai puțin de 50 de km de capitală, care vă pot adăposti pentru o zi întreagă dacă vă doriți, ideale pentru tot felul de jocuri care vor spori încrederea și abilitățile oamenilor din echipă.
 

b.) Team building la mare

 
Întotdeauna ni s-a părut fascinant contrastul dintre vremea răcoroasă și valurile reci ale Mării Negre, așa că o altă recomandare pentru un team building palpitant de sărbători ar fi să-ți duci echipa într-o excursie prin Dobrogea. Un team building în Delta Dunării s-ar putea număra printre destinațiile preferate de familia de la job. Este o zonă pașnică și plină de oportunități de recreere și divertisment, chiar și în mijlocul naturii.


 

7. Team building Constanța

 
O altă oportunitate de team building la mare o poate reprezenta orașul Constanța, un magnet pentru turiști în orice anotimp din an, datorită amplasării chiar pe malul mării. În preajma sărbătorilor de iarnă, Constanța devine și mai spectaculoasă, datorită spiritului festiv care cuprinde locuitorii și îmbracă frumos întregul oraș.

Cu această ocazie, poți organiza o adevărată „vânătoare de comori urbană” pentru echipa ta, ce va avea ca scop nu doar testarea abilităților de lucru în echipă, ci și vizitarea unora dintre vestigiile importante ale acestui oraș.

Pentru ca vizita în Constanța să fie și mai plăcută, poți găsi cazare pentru tine și echipa ta la ibis Constanța, hotelul aflat la 2 pași de plaja Modern și țărmul Mării Negre, cu o priveliște excelentă asupra comorii albastre a țării.
 

8. Karaoke

 
Ce altă modalitate mai bună de a-ți cunoaște membrii echipei și de a vă apropia mai tare unii de alții decât scoțând la iveală talentele fiecăruia? O seară de karaoke în Constanța ar putea fi o oportunitate distractivă de a descoperi lucruri noi despre familia ta de la job – preferințele muzicale, curajul de a urca pe scenă și a cânta melodia preferată, susținerea arătată de ceilalți membri ai echipei, iată câteva lucruri care vor avea un impact emoțional favorabil în rândurile colegilor tăi.


 

c.) Team building la munte

 
În sezonul de iarnă, simți mai stringent chemarea munților – pârtiile sunt pline de amatori ai sporturilor, cățăratul e un adevărat test de rezistență, iar focurile de tabără încălzesc spiritele și animă voința turiștilor de a porni în aventuri și mai îndrăznețe a doua zi. Oferă-le și membrilor echipei tale astfel de experiențe în preajma sărbătorilor de iarnă!

Un team building în Brașov sau un team building în Sibiu ar putea fi două dintre cele mai importante destinații turistice de iarnă în care vă puteți petrece ultimele zile din acest an. În privința cazării, hotelul ibis Sibiu din centrul orașului medieval al Transilvaniei este pregătit să vă găzduiască în număr oricât de mic sau mare. Cele mai importante atracții turistice din Sibiu sunt doar la o aruncătură de băț de hotelul nostru de 3 stele, așa că nu rata ocazia de a-ți aduce echipa chiar în mijlocul celor mai frumoase evenimente pregătite cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Ca idei de activități teambuilding specifice zonei montane, iată ce-ți recomandăm:
 

9. Drumeții pe munte

 
La poalele Sibiului se află cel mai spectaculos masiv din țară – munții Făgăraș, cu numeroase oportunități pentru drumeții în natură. Vă puteți propune să cuceriți cel mai înalt vârf montan din țară – Vârful Moldoveanu, însă trebuie să fiți bine pregătiți pentru asta, deoarece traseul este destul de dificil: Bâlea Lac – Șaua Capra – Lacul Capra – Portița Arpașului – „La trei pași de moarte” – Șaua Vârtopului – Șaua Ucei Mari – Șaua Orzanelor – Vârful Viștea Mare – Vârful Moldoveanu.


 

10. Sporturi de iarnă

 
Indiferent de zona montană spre care ți-ai propus să-ți conduci echipa, sporturile de iarnă sunt un must din punct de vedere idei teambuilding cu adevărat palpitante. Mersul la ski, mountain bike, snow tubing, snow rafting, airboard, iată doar câteva posibilități care ți-ar putea ține echipa antrenată și distrată în același timp.
 

Gânduri de încheiere

 
Team building-urile nu trebuie să înceteze în lunile de iarnă, dimpotrivă! Perioada sărbătorilor vine la pachet cu trăiri și emoții care pot crea mai multă apropiere între colegii de la birou, așa că este de dorit să organizezi un team building bogat în jocuri și activități menite să întărească relațiile între membrii echipei. Fie că optezi pentru activități team building indoor sau activități team building outdoor, în funcție de bugetul disponibil, dimensiunea organizației și numărul membrilor din echipă, cu siguranță există idei care să vi se potrivească.

Sperăm că ghidul nostru a fost o sursă de inspirație valoroasă, iar dacă în această iarnă, sărbătorile vă poartă pașii spre București, Sibiu sau Constanța, hotelurile ibis vă stau la dispoziție, cu același profesionalism de până acum!